1 ks červená paprika
1 ks plechovka sekaných rajčat
1 kg brambory
3 ks jarní cibulka
300 g kuřecích řízků
mléko
koření mletý česnek
mletý kmín
majoránka
sušený medvědí česnek
1 lžíce sojová omáčka
1/2 lžíce třtinový cukr
1 lžička hořčice
hladká mouka
2 ks vejce
1 lžíce sladké papriky
sůl
olej
A nezapomeňte koupit pivo nebo birell!
Nejdříve si připravíme směs na bramboráky. Kuřecí maso nakrájíme na malé kostičky a osmahneme. Okořeníme česnekem, medvědím česnekem, případně jinými bylinkami. Papriku a cibulku nakrájíme na menší kousky. Přidáme papriku a kmín a krátce orestujeme. Přidáme sladkou papriku, jarní cibulku, sojovou omáčku a pouze krátce orestujeme. Přidáme plechovku rajčat, hořčici a dochutíme cukrem a solí podle chuti. Kdo chce může vynechat rajčata a servírovat pouze maso orestované se zeleninou. Pro děti bude však chutnější verze s rajčaty.
Na bramboráky nastrouháme na jemno kilo brambor. Přidáme 2 vejce, 1 dcl mléka a sůl. Zamícháme a podle hustoty přidáme hladkou mouku. Nechávám těsto i tak řidší, ne hutné, na pánvi to vůbec nevadí. Čili já dávám asi 3 vrchovaté lžíce mouky. Okořeníme česnekem a majoránkou. Smažíme na oleji a poté servírujeme se směsí.
Příjemnou atmosféru ke každému Vašemu jídlu vykouzlí aroma difuzér s podsvícením a reproduktorem, podívejte se na něj zde.