Cibule 1 ks nakrájená na drobno
Rohlík 1 ks nakrájený na male kostičky
Brambor velký 1 ks nastrouhaný na jemno
Vejce 2 ks
Strouhanka
Hovězí maso mleté 350 g
Vepřové maso mleté 350 g
Česnek 6 stroužků prolisované
Majoránka 4 lžičky
Sůl
Pepř
Sladká paprika
Mléko
Brambory
Rohlík namočíme v mléce a rozmělníme prsty. Mleté maso smícháme s 250 ml vody a necháme hodinu odležet. Cibuli osmahneme na oleji. Žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme na sníh. Z nastrouhaného bramboru odcedíme vodu. Maso smícháme s rohlíkem, bramborem, žloutky a cibulí. Ochutíme solí, pepřem, 2 lžícemi sladké papriky, česnekem a majoránkou. Přidáme 3 lžíce strouhanky a poté vmícháme sníh z bílků. Přidáme strouhanku, pokud je těsto moc řídké a nedrží konzistenci. 100 g hladké mouky smícháme se lžící sladké papriky. Z masa vytvoříme šišky a obalíme v mouce s paprikou. Do pekáče dáme celou cibuli i se slupkou a podlijeme vodou. Dáme péct na 200°C na 45 minut. Během pečení poléváme výpekem. Podáváme s vařeným bramborem.
Příjemnou atmosféru ke každému Vašemu jídlu vykouzlí aroma difuzér s podsvícením a reproduktorem, podívejte se na něj zde.