Na těsto:
4ks vejce
4 lžíce krupicový cukr
2 lžíce oleje
3 lžíce kakaa
10 lžic polohrubé mouky
1 lžička kypřícího prášku
Náplň:
200 g změklého másla
8 lžic moučkového cukru
500 g měkkého tvarohu (ne vaničkový)
2 kelímky zakysané smetany
150 g malin
Na ozdobu:
borůvky
barevné sypání
čokoládová poleva
Upozorňuji, že dort není příliš sladký. Pokud máte raději sladší, tak přidejte množství cukru. Menší plech nebo pekáč (24x20cm) vyložíme pečícím papírem.
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme olej, kakao a kypřící prášek. Po lžících přidáváme mouku. Vylijeme na pekáč a dáme péct do předehřáté trouby na 170 stupňů na 10 minut. Těsto vyjmeme a překrojíme v půli. Poté každou půlku rozřízneme na dva pláty. Takto nám vzniknou 4 pláty korpusu.
Na krém vyšleháme cukr s máslem do hladka. Poté přidáme tvaroh a zakysanou smetanu. Řádně vyšleháme. 1/4 krému dáme stranou. Do zbylých 3/4 krému budeme přidávat maliny. Maliny opláchneme a ručně opatrně roztrháme na menší kousky. Poté jemně vmícháme do krému. Nemixovat, aby nám maliny nepustili šťávu.
Vezmeme si pláty korpusu. Malinový krém rozdělíme na 3 díly. Mezi každý plát dáme 1 díl malinového krému. Poté vezmeme bílý krém, který jsme měli stranou a rozetřeme na vrchní korpus a také po obvodu dortu. Ozdobíme dort podle vkusu borůvkami, sypáním a čoko polevou. Dort necháme do druhého dne ztuhnout v lednici.
Příjemnou atmosféru ke každému Vašemu jídlu vykouzlí aroma difuzér s podsvícením a reproduktorem, podívejte se na něj zde.