Hovězí kližka nebo zadní na kostky 750 g
Olej 3 lžíce
Cibule na půl kolečka 1 ks
Třtinový cukr 2 lžičky
Mrkev na kolečka 2 ks
Rajčata kostky 1 plechovka
Hovězí vývar 850 ml
Hladká mouka 560 g
Prášek do pečiva 2 lžičky
Jedlá soda 3 lžičky
Sůl 1 lžička
Máslo 140 g
Petrželka na drobno 3 lžíce
Podmáslí 360 ml
Na dvou lžících oleje osmahneme kostky masa, dokud se nezatáhnou. Přidáme zbytek oleje, cibuli, cukr a mrkev a dusíme přibližně 3 minuty. Přidáme rajčata, vývar a sůl a na mírném ohni vaříme, dokud maso není měkké.
Asi 15 minut předtím než je maso měkké si předehřejeme troubu na 220°C a připravíme si těsto na knedlíčky. Mouku, prášek do pečiva, sodu a půl lžičky soli vsypeme do misky a hněteme s máslem, jako když děláme drobenku. Vmícháme petrželku. Přidáme podmáslí a uhněteme hladké měkké těsto. Na pomoučeném vále vyválíme těsto asi 1 cm silné, vykrajujeme sklenicí kolečka, které prozatím dáme stranou.
Až je maso měkké, zahustíme omáčku dvěma lžícemi mouky rozmíchané v trošce vody. Masovou směs přelijeme do hlubšího pekáče a na směs navrstvíme knedlíčky, tak aby se trochu překrývaly. Zapékáme asi 12 minut, než nabydou a zezlátnou.
Příjemnou atmosféru ke každému Vašemu jídlu vykouzlí aroma difuzér s podsvícením a reproduktorem, podívejte se na něj zde.