Směs na hrstkovou polévku 150 g
Polévková zelenina 150 g
Máslo 3 lžíce
Cibule na drobno 1 ks
Hladká mouka 2 lžíce
Nové koření
Bobkový list
Ocet 1 lžička
Libeček sušený 1 lžíce
Sůl
Hrstkovou směs namočíme na dvě hodiny do dostatečného množství vody.
Na pánvi rozehřejeme máslo a na něm osmahneme cibuli do sklovata. Poté přidáme dvě lžíce hladké mouky a promícháme. Zalijeme 300 ml vody. Vsypeme hrstkovou směs a zeleninu. Přidáme tři kuličky nového koření, tři bobkové listy a libeček. Zalijeme dostatečným množstvím vody a vaříme hodinu. Průběžně přidáváme vodu, ať se luštenina má v čem vařit. Až je luštěnina měkká, necháme přebytečnou vodu vyvařit tak, aby nám vznikla krémová konzistence. Dochutíme octem a solí.
Příjemnou atmosféru ke každému Vašemu jídlu vykouzlí aroma difuzér s podsvícením a reproduktorem, podívejte se na něj zde.