Kuřecí kari

Kuřecí prsní řízky    600 g     nakrájené na nudličky

Smetana ke šlehání               100 ml

Jogurt                         125 g

Cibule                         1 ks        nakrájená nadrobno

Česnek                       2 stroužky    nakrájený na plátky

Zázvor                        2 cm      nakrájený na plátky

Kmín drcený             1 lžička

Sladká paprika          3 lžičky

Kari koření                2 lžíce

Garam masala koření   1 lžička

Olej                            5 lžic

Citrón malý               ½

Třtinový cukr            2 lžičky

Hladká mouka          2 lžíce

Sůl

Rýže basmati

 

Kuřecí prsní řízky nakrájíme na nudličky, posypeme sladkou paprikou, kari kořením a garam masalou, polijeme třemi lžícemi oleje a rukou promícháme.                                Do pánve dáme dvě lžíce oleje a osmahneme cibuli, česnek a zázvor dosklovata, zasypeme kmínem. Vyjmeme z pánve a dáme do mixéru a rozmixujeme na pastu s trochou vody. Rozpálíme pánev a dáme do ní maso a osmahneme. Zasypeme dvěmi lžícemi hladké mouky a hned podlijeme asi 300 ml vody. Přidáme cibulovou pastu a necháme chvíli provařit. Přidáme šťávu z půlky citrónu a třtinový cukr. Přidáme smetanu ke šlehání a jogurt a provaříme. Osolíme podle chuti.

 

Příjemnou atmosféru ke každému Vašemu jídlu vykouzlí aroma difuzér s podsvícením a reproduktorem, podívejte se na něj zde.

 

REklama aroma difuzér koupit