Kuřecí prsní řízky 600 g nakrájené na nudličky
Smetana ke šlehání 100 ml
Jogurt 125 g
Cibule 1 ks nakrájená nadrobno
Česnek 2 stroužky nakrájený na plátky
Zázvor 2 cm nakrájený na plátky
Kmín drcený 1 lžička
Sladká paprika 3 lžičky
Kari koření 2 lžíce
Garam masala koření 1 lžička
Olej 5 lžic
Citrón malý ½
Třtinový cukr 2 lžičky
Hladká mouka 2 lžíce
Sůl
Rýže basmati
Kuřecí prsní řízky nakrájíme na nudličky, posypeme sladkou paprikou, kari kořením a garam masalou, polijeme třemi lžícemi oleje a rukou promícháme. Do pánve dáme dvě lžíce oleje a osmahneme cibuli, česnek a zázvor dosklovata, zasypeme kmínem. Vyjmeme z pánve a dáme do mixéru a rozmixujeme na pastu s trochou vody. Rozpálíme pánev a dáme do ní maso a osmahneme. Zasypeme dvěmi lžícemi hladké mouky a hned podlijeme asi 300 ml vody. Přidáme cibulovou pastu a necháme chvíli provařit. Přidáme šťávu z půlky citrónu a třtinový cukr. Přidáme smetanu ke šlehání a jogurt a provaříme. Osolíme podle chuti.
Příjemnou atmosféru ke každému Vašemu jídlu vykouzlí aroma difuzér s podsvícením a reproduktorem, podívejte se na něj zde.