Kuřecí roláda po italsku

Kuřecí prsa           600 g

Pesto                    3 lžičky 

Špenát listový      150 g

Sušená rajčata    1 hrst       nakrájené na kostičky

Mozzarella          1 balení    nakrájená na kostičky

Plísňový sýr        100 g        nakrájený na kostičky

Sůl

Smetana 12 %     200 ml

Cibule                   1 ks

Třtinový cukr        1 lžička

Máslo                   70 g

Pepř

Pečící papír

 

Kuřecí prsní řízky rozkrojíme na co největší plát a mírně rozklepeme. Posolíme a opepříme, z vnitřní strany pomažeme pestem. Špenát spaříme a vyždímáme. Dáme do mísy. Sušená rajčata, mozzarellu a plísňový sýr nakrájíme na kostičky a dáme do mísy se špenátem. Promícháme. Do formy na srnčí hřbet nebo do formy na bábovku dáme pečící papír. Pláty kuřecího dáme dovnitř, necháme si dostatek kuřecího na zakrytí. Dovnitř dáme špenátovou směs a zakryjeme pláty kuřecího, které jsme si dali bokem. Vezmeme kus pečícího papíru, namočíme a vyždímeme ho. Položíme ho nahoru na maso a dáme péct do trouby na 200°C na 1 hodinu.

Bramborová kaše: brambory uvaříme do měkka v osolené vodě.  Mezitím si na 20 gramech másla osmahneme cibuli do sklovata, podlijeme 20 ml vody, až se voda vypaří podlijeme dalšími 50 ml vody, necháme opět trochu odpařit a posypeme třtinovým cukrem, necháme zkaramelizovat. Posolíme špetkou soli. Až jsou brambory uvařené rozmačkáme je s 50 gramy másla, přidáme smetanu a na závěr vmícháme cibuli.

 

Příjemnou atmosféru ke každému Vašemu jídlu vykouzlí aroma difuzér s podsvícením a reproduktorem, podívejte se na něj zde.

 

REklama aroma difuzér koupit