Kuřecí prsa 600 g
Pesto 3 lžičky
Špenát listový 150 g
Sušená rajčata 1 hrst nakrájené na kostičky
Mozzarella 1 balení nakrájená na kostičky
Plísňový sýr 100 g nakrájený na kostičky
Sůl
Smetana 12 % 200 ml
Cibule 1 ks
Třtinový cukr 1 lžička
Máslo 70 g
Pepř
Pečící papír
Kuřecí prsní řízky rozkrojíme na co největší plát a mírně rozklepeme. Posolíme a opepříme, z vnitřní strany pomažeme pestem. Špenát spaříme a vyždímáme. Dáme do mísy. Sušená rajčata, mozzarellu a plísňový sýr nakrájíme na kostičky a dáme do mísy se špenátem. Promícháme. Do formy na srnčí hřbet nebo do formy na bábovku dáme pečící papír. Pláty kuřecího dáme dovnitř, necháme si dostatek kuřecího na zakrytí. Dovnitř dáme špenátovou směs a zakryjeme pláty kuřecího, které jsme si dali bokem. Vezmeme kus pečícího papíru, namočíme a vyždímeme ho. Položíme ho nahoru na maso a dáme péct do trouby na 200°C na 1 hodinu.
Bramborová kaše: brambory uvaříme do měkka v osolené vodě. Mezitím si na 20 gramech másla osmahneme cibuli do sklovata, podlijeme 20 ml vody, až se voda vypaří podlijeme dalšími 50 ml vody, necháme opět trochu odpařit a posypeme třtinovým cukrem, necháme zkaramelizovat. Posolíme špetkou soli. Až jsou brambory uvařené rozmačkáme je s 50 gramy másla, přidáme smetanu a na závěr vmícháme cibuli.
Příjemnou atmosféru ke každému Vašemu jídlu vykouzlí aroma difuzér s podsvícením a reproduktorem, podívejte se na něj zde.