Mleté maso 500 g
Gouda vcelku 150 g nastrouhaný na hrubo
Strouhanka 2 lžíce
Vejce 2 ks
Olej 3 lžíce
Sůl
Pepř
Petrželka 1 lžíce
Cibule 1 ks nasekaná na drobno
Česnek 4 stroužky nakrájený na plátky
Sekaná rajčata v plechu 800 g
Mrkev 2 ks
Kuskus 280 g
Mozzarella 200 g nakrájená na plátky
Mrkev oloupeme a dáme vařit na 15 minut do vody. Poté dáme do mixéru a rozmixujeme s trochou vody. Hovězí maso smícháme s vejci, strouhankou, solí, pepřem a petrželkou. Přimícháme 100 gramů nastrouhaného sýra. Tvarujeme kuličky o velikosti asi 3 cm a smažíme na pánvi, dokud nejsou narůžovělé. Vyjmeme na ubrousek a necháme okapat. Poté na pánev přidáme cibuli a česnek a opékáme do sklovata. Přidáme dvě plechovky rajčat a mrkvovou pastu. Necháme chvíli provařit a osolíme. Do zapékací mísy naskládáme kuličky a zalijeme je rajčatovou směsí. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C na 15 minut, poté na povrch položíme plátky mozzarelly a dáme na chvíli rozpéct do trouby. Kuskus připravíme dle návodu a omáčku podáváme s kuskusem.
Příjemnou atmosféru ke každému Vašemu jídlu vykouzlí aroma difuzér s podsvícením a reproduktorem, podívejte se na něj zde.