Makarony 1 balení
Mrkev 2 ks nakrájené nahrubo
Sekaná rajčata v plechu 2 ks
Rajčatový protlak 50 g
Hladká mouka 3 lžíce
Hovězí mleté maso 600 g
Vejce 2 ks
Bazalka 1 lžíce nasekaná
Petrželka 1 lžíce nasekaná
Sůl
Pepř
Strouhanka 2 lžíce
Sýr gouda 250 g nastrouhaný na jemno
Olej 3 lžíce
Cukr třtinový 1 lžíce
Pečící papír
Hovězí maso smícháme s vejci, strouhankou, solí, pepřem a petrželkou. Přimícháme 100 gramů nastrouhaného sýra. Tvarujeme kuličky o velikosti asi 3 cm a dáme péct na pečící papír na 200°C na 20 minut, nebo dokud nejsou kuličky zlatavé.
Mezitím si uvaříme makarony a připravíme si omáčku. Rozpálíme tři lžíce oleje v hlubokém hrnci a na něm rychle orestujeme nastrouhanou mrkev. Podlijeme trochou vody a necháme asi 10 minut dusit. Poté přidáme 1 lžíci bazalky a zaprášíme dvěmi lžícemi hladké mouky, přidáme sekaná rajčata a protlak. Přidáme 300 ml vody a necháme vařit 15 minut. Vezmeme mixér a omáčku rozmixujeme. Osolíme podle chuti. Přidáme lžíci cukru, nebo podle chuti. Pokud je omáčka příliš řídká, přidáme ještě jednu lžíci mouky rozšlehanou ve vodě.
Makarony s kuličkami v omáčce servírujeme posypané najemno nastrouhaným sýrem.
Příjemnou atmosféru ke každému Vašemu jídlu vykouzlí aroma difuzér s podsvícením a reproduktorem, podívejte se na něj zde.