Špenát 300 g
Kuřecí maso 400 g na drobné kostky
Rýže Arborio 300 g
Zeleninový vývar 1 litr
Cibule 1 ks na drobno
Česnek 1 stroužek rozetřený
Suché bílé víno 70 ml
Parmezán 40 g
Máslo 50 g
Olej 2 lžíce
Sůl
Pepř
Do nepřilnavého hrnce dáme lžíci oleje a osmahneme na něm cibuli, česnek a rýži dokud rýže nezesklovatí. Přilijeme víno a necháme zredukovat. Přidáme 600 ml vývaru a rýži dusíme. Hlídáme, až se vývar vyvaří a přiléváme po naběračkách, vždy počkám, až se vyvaří.
Mezitím si osmahneme kuřecí maso nakrájené na drobné kostičky. Osolíme a dáme stranou. S předposlední porcí vývaru přidáme špenát a zamícháme. Až přidáme zbytek vývaru, hlídáme konzistenci. Přidáme parmezán a kuřecí maso. Rizoto by nemělo být ani řídké, ani příliš hutné. Na závěr dosolíme a opepříme dle chuti a vmícháme máslo.
Příjemnou atmosféru ke každému Vašemu jídlu vykouzlí aroma difuzér s podsvícením a reproduktorem, podívejte se na něj zde.