Uzená rolovaná plec 750 g nakrájená na centimetrové plátky
Sojová omáčka 3 lžíce
Uzená paprika koření 1 lžička
Chilli koření ½ lžičky
Med 4 lžíce
Hořčice 3 lžíce
Brambory ¾ kg
Cibule velká 1 ks nakrájená na plátky
Cukr třtinový 1 lžička
Smetana ke šlehání
Sůl
Pepř
V míse smícháme med, hořčici, sojovou omáčku, uzenou papriku a chilli. Pozor nesolíme, uzené je většinou slané dostatečně. Uzenou plec nakrájíme na plátky a z obou stran namočíme ve směsi. Dáme do zapékací mísy. Do zbytku směsi přidáme asi 50 ml vody a tím podlijeme maso. Dáme do předehřáté trouby péct na hodinu na 160°C. Průběžně podléváme trochou vody.
Cibuli překrojíme na půl a nakrájíme na plátky. Dáme do pánve 3 lžíce oleje a osmahneme cibuli dosklovata. Po trochách přiléváme 150 ml vody, aby se cibule podusila. Až se voda vypaří přisypeme lžičku cukru a necháme cibulku zkaramelizovat. Přidáme špetku soli a pepře. Uvařené brambory rozmačkáme a přidáme smetanu ke šlehání. Přisolíme a vmícháme zkaramelizovanou cibuli.
Příjemnou atmosféru ke každému Vašemu jídlu vykouzlí aroma difuzér s podsvícením a reproduktorem, podívejte se na něj zde.