Znojemské vepřové plátky

Vepřová kýta                 700 g

Hořčice plnotučná

Klobása                         1 ks              nakrájená na čtvrt kolečka

Vejce                             2 ks              nakrájené na drobno

Sterilované okurky        150 g           nakrájené na čtvrt kolečka

Cibule                            1 ks              nakrájená na drobno

Hladká mouka               4 lžíce

Rýže                              250 g

 

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Potřeme hořčicí a obalíme v mouce. Zprudka opečeme na oleji, poté vyjmeme. Na zbylém tuku osmahneme cibuli a klobásu. Vrátíme dovnitř maso a zalijeme ho vodou. Přidáme okurku. Dusíme do měkka asi 45 minut. Vejce uvaříme na tvrdo. Mezitím v ½ hrnku vody rozkvedláme lžíci hořčice a 2 lžíce mouky. Směs nalijeme k měkkému masu a přidáme vejce. Povaříme asi 15 minut. Podáváme s rýží.

 

Příjemnou atmosféru ke každému Vašemu jídlu vykouzlí aroma difuzér s podsvícením a reproduktorem, podívejte se na něj zde.

 

REklama aroma difuzér koupit